CIMG9680-normal.jpg

Maistuis varmaan sullekin-blogissa tällaista possun fileestä tehtyä ruokaa ekan kerran näin ja sittemmin Mustikkasuu leipoo-blogissa, joten kauaa ei tänään tarvinnut miettiä mitä teen eilen pakastimesta sulamaan otetusta possun sisäfileestä.
Kastikkeen osuutta vähensin ohjeestä, sillä sitä meillä menee ylen vähän.... muutoin tein kyllä melkein ohjeen mukaan....melkein tarkoittaa että jätin kokonaan pois creme fraichen/tuorejuuston....käykää kurkkaamassa linkkien takaa Heidin ja Katjan versiot.

Porsaan sisäfilettä kermaisessa sienikastikkeessa

1 kpl (=n. 500 g) porsaan sisäfilettä
suolaa
mustapippuria
kuivattua rosmariinia (kannattaaa laittaa maltillisesti, ettei maku tule läpi)
2-3 rkl voita
1 iso keltasipuli lohkoina
1 pieni prk kokonaisia säilykeherkkusieniä valutettuna


2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä/pannun huuhdelientä
2 dl ruokakermaa
1 dl paseerattua tomaattia
1 rkl Dijon hunajasinappia
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta ja suolaa

Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaan file reilun sentin levyisiksi siivuiksi. Nuiji siivuja kevyesti ohuemmiksi.... ihan kämmensyrjä piisaa.  Paista siivut pannulla vähässä rasvassa  molemmin puolin niin, että lihat saavat väriä..... minulla pannu on niin iso, jotta ihan hyvin voi laittaa kaikki lihat kerralla paistumaan. Mausta lihat suolalla, pippurilla sekä murskatulla rosmariinilla ja nosta pois pannulta. Jos joudut paistamaan lihat useammassa erässä, huuhtele pannu paistokertojen välillä ja ota liemi talteen. Sulata pannulla voi ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää sienet ja paista hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot sekä vähitellen huuhdeliemi/vesi sekä ruokakerma. Lisää paseerattu tomaatti, hunajasinappi sekä lihaliemikuutio. Mausta soijakastikkeella..... maistele tarvitseeko lisätä suolaa....minä lisäsin. Kiehauta kastike ja lisää joukkoon lihat. Hauduta kunnes lihat ovat halutun kypsiä. Minä kypsensin lihat kypsiksi mutta meheviksi. Annoin lihojen hautua soosissa hiljaa hiplettäen 20-30 min. välillä sekoitellen ja käännellen lihoja. Yhdestä lihapalasta voi keskeltä leikata ja katsoa että liha on halutunlaista, jos ei käytä mittaria.
 

 

CIMG9677-normal.jpg

Lisäkkeenä possunlihalla syötiin tällä kertaa paahdettuja uunijuureksia.

Paahdetut uunijuurekset

kuorimattomia perunalohkoja (laitoin 2 isoa)

isoja kuorittuja palsternakkalohkoja (laitoin 1 kokonaisen aika ison)

kuorittuja porkkanoita pitkulaisina isoina paloina (laitoin 4 pientä)

öljyä (n.½ dl)

suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, sitruunaista hunajaa ja valkosipulia.

Sekoita öljyyn mausteet ja möyhi seos sekaisin juuresten kanssa pellillä leivinpaperin päällä. Tasoita juurekset ohueksi kerrokseksi ja anna niiden kypsyä 200 asteisessa uunissa kunnes ovat pehmeitä ja ruskistuneitakin

 

CIMG9679-normal.jpg

Oikein paahtunut palsternakka maistui kyllä pitkästä aikaa oikeinkin hyvälle....