CIMG9387-normal.jpg

Rieskat tulee usein miten tehtyä ohrajauhoilla, vaan nyt mentiin ruisjaujoilla....

Pohjana rieskassa on lounaalta jäänyt pieni määrä perunasosetta ja se kyllä antoikin taasen ihanaa pehmeyttä rieskaan. Prikulleen tarkkoja ainesuhteita ei ole antaa, koska tällaiset tulee tehtyä näppituntumalla...

Rukiinen perunarieska

(1 iso....mahtuu just ja just 50 cm uunin pellille)

n.2 dl perunasosetta

n.1 dl vettä

1 muna

n.½ tl suolaa (perunasoseen suolaisuus?)

½ tl leivinjauhetta

n.1½ dl vehnäjauhoja

ruisjauhoja

-> sekoita aineksista pehmeä lusikalla/kauhalla sekoitettava taikina. taikinasta kannattaa ihan maistella suolaisuutta ja lisätä tarvittaessa.

Kaada (leivinpaperin....koska en halunnut pellin pesua) päälle pellille ja taputtele jauhosella kädellä ( tai ripottele pehmeän taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele sitten) ohueksi tasaiseksi rieskaksi. Pistele rieska haarukalla tms ja paista 225-250 (huom...leivinpaperi rupeaa kans kärventymään korkeammassa lämmössä) kuumassa uunissa ruskeatäplikkäiseksi. Anna hetken tekeentyä peitettynä ja nauti lämpimänä.

 

CIMG9377-001-normal.jpg

Hyväkuntoisten peltien omistajat jättävät leivinpaperin pois ja paistavat rieskan jauhotetetulla pellillä...

CIMG9380-normal.jpg

 

CIMG9385-normal.jpg

Olipas hyvää....harmi vaan, että loppui niin äkkiä.