CIMG9209-001-normal.jpg

Vaikkei meillä niin porsaan kaslerista tykätäkkään, silloin tällöin tulee ostettua Pöntiön viljapossun näläntappajapihvejä. Tosin edellisestä kerrasta on jo aikaa muutamia vuosia.... ainakin täältä löytyy vuodelta 2008 postaus kyseisistä pihveistä hieman eri tavalla valmistettuna.

 

Näläntappajapihvit kermaisten sipulien kera

(2:lle tosinälkäisellle syöjälle)

2 kpl viljapossun näläntappajapihvejä maustamattomina (ovat kasleria)

rasvaa pihvien paistamiseen

suolaa

mustapippurirouhetta

2 keltasipulia

n. 1 dl ruokakermaa + tilkkanen vettä

sipulien sekaan mausteeksi paprikajauhetta ja suolaa

Ruskista pihvit kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa molemmin puolin kunnon ruskeiksi. Mausta pihvit molemmin puolin ja siirrää ne uunivuokaan. Kypsennä pihvejä200 asteisessa  uunissa hauduttamalla halutun kypsyiseksi. Minä annoin lihojen hautua oikein pehmeiksi...olivat uunissa hautumassa ennen sipulien laittoa ainakin n. ½ tuntia. Lihojen ollessa uunissa paista sipulit pannulla, lisää mausteet ja ruokakerma+ tilkka vettä ja anna sipulien vielä hautua pehmeiksi. Laita kermaiset sipulit pihvien päälle. Minä jouduin odottelemaan kanssasyöjää, joten laitoin pihvit vielä mietoon uuniin sipulipäällyksen kanssa odottelemaan syöjiä....

 

CIMG9205-normal.jpg

Ihan kunnon nälkä pitää olla että kokonaisen näläntappajanpihvin jaksaa syödä.... meillä lisukkeena ihan vaan pikkasen perunasosetta ja porkkanaraaste-appelsiini-retiisi salaattia.