Aika ajoin tekee mieli ihan tavallista makaronilaatikkoa, ilman mitään hörhellyksiä....sitä ihan peruslaatikkoa.... perus ja perus....mikä nyt sitten itse kullekin sitä on. Meille perusmakaronilaatikko on alla olevan mukaista...

CIMG8117-normal.jpg

Ketsuppia laitetaan reilusti  jauheliha-makaronilaatikon seuraksi. Lisäksi nautittiin kurkkusalaattia ja vihersalaattia

 

Jauheliha-makaronilaatikko

400 g sarvimakaronia

vettä makaronien keittämiseen

400 g naudan jauhelihaa

2 kpl keskikokoista keltasipulia

n. 2 tl suolaa

n. 1½ tl paprikajauhetta

n. ½ tl jauhettua maustepippuria

3 isoa munaa

8 dl maitoa

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makaronit ja keitä ne  napakan kypsiksi.... eli n. 10 min. Valuta keitinvesi pois.

Ruskista jauheliha + hienonnettu sipuli paistinpannulla ja lisää kaikki mausteet sen sekaan.

Yhdistä jauhelihaseos heti keitettyjen makaronien sekaa ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa maito ja munat sekaisin ja kaada muiden uunivuoassa olevien aineiden sekaan. Jos haluat tarkistaa maun, kuumenna seosta esim kahvikupissa mikroaaltouunissa ja maistele.

Noilla maustemäärillä tulee ihan perussettiä....mausteisesta ruoasta tykkäävät, lisätkää mausteita.

Kypsennä laatikko n. 200 asteisessa uunissa 40-60 min ( riippuen mm. miten korkeaan vuokaan laitat laatikon paistumaan).... on kypsää kun munamaito on hyytynyt keskeltäkin ja pinta on kunnolla ruskistunut.

 

 

CIMG8114-normal.jpg

Parasta laatikossa on oikein rapeaksi paistunut pinta...

 

Ensi kerralla pitääkin kokeilla makaronilaatikko ilman munamaitoa.