Tänä kesänä olen toteuttanut monta omaa ruokatoivettani, vaikkei kanssasyöjäni niitä syökkään....yksi tällaisista ruoaista on paistetut muikut.... minulle herkkua, jollekkin inhokkiruokaa.

CIMG8378-001-normal.jpg

 

Paistetut muikut

20 kpl muikkuja (mulla olivat ihan hyvän isoja)

jauhottamiseen n. 1 dl ruisjauhoja suolalla reilusti maustettuna (pikkasen vajaa1 tl)

paistamiseen voita + öljyä

Perkaa muikut puhkomalla tai isommat ihan maha aukaisemalla ...

Apua kalan käsittelyyn saat mm. Valion videosta  ... näin teen yleensä itsekkin....

tai vaikkapa täältä .

Huuhdo peratut muikut hyvin ja valuta/kuivaa.

Kierittele kalat ruisjauho-suolaseoksessa.

Lado kalat kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin ruskeiksi/kypsiksi ihan kohtalaisen kuumalla lämmöllä. Maistele yksi muikku ja jos suolaa tuntuu olevan liian vähän, ripsauta sitä heti lisää muikuille, suola kyllä "sulaa" kuumilla muikuilla...

CIMG8370-001-normal.jpg

Kaikki mahtuivat paistumaan erralla isolle pannulle...

 

CIMG8384-001-normal.jpg

Onneksi minulle tuli muikkujen syöntiin kaveri, ettei ihan kaikkia tarvinnut itse uhrautua syömään.... tosin paistetuista muikuistakin saisi tehtyä myös ihania marinoituja (etikkaisia) kaloja...ohjeen sellaisiin löydät esim täältä . Tällä kertaa marinoidut muikut jäivät tekemättä, sillä popsittiin vieraan kanssa kaikki muikut ihan sellaisinaan... olivatpas hyviä!