Raparperisoppa
(juotava tai lisuke puurolle)
1 litra vettä
7-8 dl paloiteltuja raparpereja (en kuorinut)
1-1½ dl sokeria
ripsaus suolaa
3 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
Laita vesi, sokeri ja raparperit kattilaan ja keitä kunnes raparperit ovat ihan pehmeitä. Ota kattila pois kuumalta levyltä. Kaada perunajauho-vesiseos ohuena nauhana kattilaan koko ajan tasaisesti sekoittaen. Siirrä kattila takaisin levylle ja kiehauta keitto koko ajan sekoittaen. Anna kuplahtaa muutaman kerran. Lisää vaniljasokeri ja tarkista makeus muutenkin mieleiseksi. Jäähdytä ja nauti sellaisenaan lasista/mukista juoden tai lisukkeena esim uuniriisipuurolle. Kuumana keitto on hyvää vaniljajäätelön kanssa.
Uuniriisipuuronkin kanssa raparperisoppaa syötiin...
Pakastimesta kaivelin siskon tuomat mansikat ja viime vuoden oman sadon raparperit ja keittelin niistä hillosokerilla ( pussin kyljessä on ohje) hilloa. Tällä kertaa hillosta tulikin ihanan paksua, sillä valutin aineksista pois mehua, enkä laittanut ohjeessa olevaa vettä ollenkaan.... tuloksena sakea, lähes marmeladimainen rakenne.
Kommentit