CIMG7790-normal.jpg

Mustikkasuu leipoo-blogista ja Maistuis varmaan sullekin-blogista bongattu piimäpohjainen makea piiras. Tällä kertaa raparperiversiona... niitä kun piisaa.

 

Raparperipiirakka (piimäpohja)

(pellillinen)

7½ dl piimää
3 dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
150 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria


Pinnalle:
kuorittuja raparperin paloja 6-8 dl
kanelia (saa laittaa ihan reilusti)
hienoa sokeria

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja ripottele päälle raparperinpaloja, kanelia ja hienoa sokeria. Paista uunissa lähes 200 asteessa 30 - 40 minuuttia. Kokeile piirakan kypsyys tikulla piirakan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä piirakka.

 

CIMG7778-normal.jpg

Osan piirakasta matkusti viemisinä kyläpaikkaan ja siellä se syötiin vaniljakastikkeen kera.

Ohjeella tehden ei piirakasta tule kovin makeaa (mikä on minusta vaan hyvä asia)

Kannattaa antaa piirakan jäähtyä ihan kunnolla ennen leikkaamista, ettei käy kuten minulle..... palojen leikkauspinta ei kovin siiti tullut, kuten yläkuvasta voi huomata....vaikka piiras olikin ihan varmasti kypsää.... ens kerralla sitten maltan odottaa....