Olen vallan nyt tykästynyt paprika-cheddarkastikeeseen....passaa niin broilerin kuin possunlihankin kanssa.

CIMG7433-normal.jpg

Ohje on Yhteishyvästä

Ohjeen mukaan alla oleva määrä riittäisi neljälle....aikamoisen isoja annoksia on kyllä silloin....laitoin juustoa enemmän mitä ohjeessa, muutoin suurinpiirtein ohjeen mukaan. Maku  ja sakeus kannattaa tietenkin jokaisen tarkistaa mieleiseksi.

Arvioisin ohjeella tehden kastikkeen riittävän vähintään 8 annokseen lisäkekastikkeena.

Paprika-cheddarkastike

1 punainen paprika

150-200 g cheddar-sulatejuustoa

1 pieni sipuli

2 dl maitoa

(0,2 tl) jauhettua muskottipähkinää (en laittanut ollenkaan)
 
(0,2 tl) chilijauhetta (laitoin palan tuoretta)
 
(0,5 tl ) paprikajauhetta
 
(0,2 tl) suolaa
 
3-4 rkl suurustetta vaaleille kastikkeille (Maizena)

Pese ja kuutio paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kaikki kastikeaineet suurusta lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.... varo, ettei pala pohjaan. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.... tsekkaa etää sipuli on ehtinyt pehmentyä. Sekoita joukkoon suuruste. Kiehauta. Tarkista kastikkeen maku ja sakeus.

 

CIMG7436-normal.jpg

Tällä kertaa cheddarkastikkeen kanssa syötiin pannulla paisttua possua, luomuranskiksia ja uunitomaatteja...

Paistettua possua

possun ulkofileviipaleita

grillimaustetta

suolaa

voita + öljyä lihojen paistamiseen

Nuiji lihat ohuiksi muovin läpi.

Paista pannulla kypsiksi nopeasti molemmin puolin.

Mausta lihat viimeistään tässä vaiheessa heti kuumina. Anna hetken vetäytyä peitettynä.

 

CIMG7437-normal.jpg

... ja ihan tavis vihersalaattia missä on meillä lisänä aina jotain makeaa. Tällä kertaa erittäin hyvää ja makeaa vesimelonia (oli kyllä aika kallistakin...lohko maksoi lähes 5 e) ja kestosuosikkia eli ananasta.