Enpä ole koskaan ennen näin aikaisessa vaiheessa ottanut maalta raparperia ja ne olivat jo ihan oikean kokoisiakin, eivätkä mitään pikkurillin paksuisia...

CIMG7603-001-normal.jpg

Ohjeeksi valikoitui tuttu ja turvallinen pehmoinen raparperipiirakka. Ohje täällä, vaan kun linkit eivät näytä aina toimivan blogissani, kopsaan ohjeen tähänkin.

 

Pehmoinen raparperipiirakka

(50 cm leveän uunin pellillinen)

Taikina:

4 munaa
3 dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1½ tl jauhettua kardemummaa (tämä määrä maistuu ihan reilusti piirakassa)

 
Päälle:
n. 1 litra kuorittua, paloiteltua raparperia (tämä on aika reilu määrä...vähemmänkin piisaa, jos pitää raparpereissa säästellä )

 

Pinnalle muruseos:

1 dl vehnäjauhoja

25 g voita tai margariinia ( kovana)

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele raparperin palat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä raparperikerroksen päälle. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.

Huom! Isolle 60 cm leveän uunin pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena....

CIMG7602-001-normal.jpg

Hyvää pehmoista piirakkaa ihan tällaisenaankin, vaan...

 

CIMG7613-normal.jpg

...  monin kerroin ihanampaa kera paljon vaniljakastikkeen... namskis!