CIMG6898-normal.jpg

Ananaskirsikat passaavat oikein hyvin suklaan maun kanssa yhteen....niitä laitoinkin erään kerran lisukkeeksi/koristeeksi vaahdolle.

 

Samettinen suklaavaahto

(5 annosta)

100 g suklaata ( yleensä käytän tummaa, vaan muutkin suklaat käyvät)

2 kananmunaa

½ dl tomusokeria

2 dl vatkautuvaa kermaa

koristeluun: suklaarouhetta tms.

Sulata suklaa ( vesihauteessa, miedolla lämmöllä kattilassa sellaisenaan sekoitellen, mikroaaltouunissa....miten nyt itsekukin on tottunut tämän tekemään). Vaanhota kylmä kerma vaahdoksi.Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää sulanut suklaa keltuaisiin ja sekoita rivakasti. Kun seos on huoneenlämpöistä, lisää vähän kermavaahtoa ja sekoita suklaaseos tasaiseksi ja lisää vasta sitten loppu kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä valkuaisvaahto seokseen sekoittaen nostelle. Kaada vahto annosmaljoihin ja koristele suklaarouheella ja tarjoa suklaavaahto heti.

HUOM! Halutessaan vaahdon voi tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin se jähmettyy kylmässä säilytettäessä.....vaan pehmenee taas takaisin huoneenlämmössä.

 

CIMG6889-normal.jpg

Vaan kyllä suklaavaahto on hyvää ihan näinkin, ilman mitään hedelmälisiä...