CIMG6341-normal.jpg

Näiden annosten päällä on kummassakin ykden passionhedelmän sisus ja minusta se on ihan riittävästi.

Ohjeen olen ottanut Lunni leipoo-blogista.... pikkasen olen sitä muuttanut.

Netistä löytyy vastaavia ohjeita pilvin pimein....joissakin niissä käsketään jogurtti valuttamaan yön yli, vaan minä käytin paksua turkkilaista, enkä katso tarpeelliseksi sen valuttamista. Jos tykkää pehmeästä "lällyherkusta", voi liivatteen jättää poiskin. Sitä harkitsin minäkin, vaan rakenteeltaan kaipasi minusta liivatteen jämäköittämään.... tästä ei siis ole tarkoituskaan tulla mitään hyytelöä.

Minä tein alla olevalla ohjeella ( mututuntumalla siis mentiin) pikkasen yli puoli annosta ja siitä kuvan mukaiset 2 annosta

 

Passionhedelmä-jogurttiherkku

(3-4 annosta)

1 1/2 dl kermaa (käytin vispiä)
2-3 rkl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
250 g turkkilaista jogurttia
4 passionhedelmää

Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään väh 5 minuutiksi.
Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kiehauta ja ota pois liedeltä.
Purista lionneesta liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja lisää se heti kiehuvan kuumaan kerma-sokeriseokseen, jotta liivate liukenee. Jäähdytä seon kylmäksi.
Lisää kermaseokseen turkkilainen jogurtti. Tarkista makeus mieleiseksesi. Kaada seos annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Ennen tarjoilua halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha herkun päälle.

Ens kerralla levitän passionin koko herkun päälle, niin tulee reunasta siistimpi.

CIMG6339-normal.jpg

Kivan kirpakkaa herkkua. Tykkäsin. Tehdään meillä ehdottomasti uudemmankin kerran.