Silloin kun ei oikein tiedä mitä ruokaa tekis, tulee aika usein tehtyä jonkinlaista jauhelihasoosia...




Jauheliha-pekonikastike syötiin tuoretagliatellen ja salaaatin kanssa.

Jauheliha-pekonikastike

400 g naudan jauhelihaa
150 g pkt pekonisusuikaleita
1 iso keltasipuli
lihaliemikuutio
vettä
suolaa
soijakastiketta
ketsuppia
sinappia
paprikajauhetta
sitruunapippuria
ruskeaa Maizenasuurustetta
vehnäjauhoja+vettä suurukseksi
n. 1 dl kermaa

Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi, lisää jauheliha ja pekoni ruskistumaan. Lisää hetken päästä hienonnettu sipuli sekaan freesaantumaan. Siirrä seos kattilaan ja lisää mausteet ja vettä niin että ainekset peittyvät. Kypsennä n. 10 min. Suurusta kastike. Lisää kerma pehmentämään makua + kiehauta vielä. Tarkista maku.