Ohje sama kuin täällä, vaan laitan sen uudemman kerran, sillä linkitykset eivät aina pelitä blogissani (blogi on edelleen osittain jumissa kesäisen katastrofin jälkeen)

Lemon posset

(4:lle)

1 dl sitruunoista ihan ite puristettua sitruunamehua (ei siis valmistiivisteitä)
1½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa ( käytin laktoositonta)

Lisukkeeksi jotain marjoja (näihin ei kannata laittaa yhtään sokeria)... tällä kertaa ihan kotoisasti mustikoita reilu ½ dl/annos

Purista sitruunoista mehu ja mittaa sitä astiaan 1dl.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä seosta 5-10 minuuttia ihan kohtalaisella lämmöllä niin että seos poreilee kunnolla. Sekoittele kiehuvaa seosta koko ajan ja pidä silmällä, ettei se kuohahda yli....nyt maltoin keitellä täyden 10 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä. Sekoita ensin pari lusikallista kermaseosta sitruunamehuun ja sekoita vasta sitten sitruunamehu kattilassa olevan kermaseoksen joukkoon.
Kaada seos neljään pieneen lasiin/annosmaljaan. Jäähdytä annokset ja laita sen jälkeen kelmu niiden päälle.
(Tai jos haluat kokeilla hienoja vinoja vanukkaita, lusikoi seos varovasti kallistetun lasin pohjalle, ja aseta sitten lasit kallelleen jääkaappiin.)
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia....mieluiten seuraavaan päivään.
Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.... meillä oli siis tällä kertaa mustikoita ja lisäksi laitoin vielä karnevaalikeksit annoksiin.