Helppo ruoka isommallekkin porukalle....




Lihamureketta ei oltukaan aikoihin kotosalla syöty, joten sitä sitten tehtiin muutama viikko sitten viikonloppuna, kun oli enemmän porukkaa syömässä.

Ohjeella tullee ihan perusmureketta ilman sen kummempia mausteita tai juustoja tai täytteitä.


Vuokalihamureke

( 8 isoa annospalaa)

800 g naudan paistijauhelihaa

1½ dl korppujauhoja

3½ dl maitoa (tai vesikin käy)

2 isoa sipulia kuullotettuna tilkassa rasvaa

2 munaa

paprikajauhetta (n.1½ tl)

mustapippuria myllystä muutama kierros ( n. ½ tl)

suolaa ( n.1½ tl)

aromat-seosta (n. 2 tl)

valkosipulia oman maun mukaan

 

Sekoita maito ja korppujauhot tasaiseksi ja anna niiden turvota 5 min. Freesaa/kuullota hienonnetut sipulit. Lsää korppujauho-nesteseokseen kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin sekaisin. Kypsennä pieni nokare murekemassaa pannulla tai mikrossa ja varmista että maustemäärä on mieleinen. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja levitä tasaiseksi. Kypsennä n. 200 asteisessa uunissa 40-60 min murekkeen paksuudesta ja muodosta riippuen. Tarkista murekkeen kypsyys paksuimmasta kohden. Leikkaa mureke haluamaasi suuntaan viipaleiksi tai sektoreiksi.

Minä leikkaan yleensä tällaisen piirakkavuoassa kypsennetyn ohuehkon murekkeen kypsentämisen loppupuolella sektoreiksi, samalla näkee onko mureke jo kypsää.






Aika isoja annospaloja tulee, jos ohjeella tehdyn murekkeen leikkaa vaan 8 palaan smiley.