... tosin täällä meillä päin pitää olla varovainen mitä juustokeitolla tarkoittaakaan. Jollekin tämä on se ainut oikea juustokeitto, vaan tällä kertaa on kyse ihan oikeasta juustosta tehdystä lämpimänä tarjottavasta keitosta.




Hieman aneemiselta keitto näyttää, kun ei ollut edes persiljaa laittaa siihen, vaan älkää antako vaatimattoman ulkonäön hämätä. Keitto on hyvää smiley.

Juustokeitto

n. 20 g voita

1 keltasipuli

1 pieni paprika ( minkä väristä vaan)

1 pieni omena

1-2 valkosipulin kynttä

½ -1 tl curryä

2 dl vettä

2-3 rkl vehnäjauhoja ( pääruokana syödessä voisi olla hieman sakeampaakin) + 1 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

n. 250 g sulatejuustoa (voimakasta, voisi käyttää maustettua sulatejuustoa, eikä ripsaus Auraakaan pahaksi olisi...)

4 dl maitoa

1 tl kuivattua basilikaa

muutama kierros mustapippuria myllystä

suolaa

Sulata rasva kattilassa. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, pienet paprika- ja omenakuutiot, valkosipuli ja curry. Hauduta niitä pari minuuttia. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio, sulatejuusto ja maito. Kuumenna keittoa sekoitellen kunnes juusto on sulanut. Suurusta keitto vehnäjauho-vesiseoksella haluamasi paksuiseksi keitoksi ja anna keiton hautua vielä pari minuuttia. Mausta keitto basilikalla, pippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Jos tarjoat keittoa alkuruokana, tarjos sen lisäkkeenä esim krutonkeja, pala patonkia, grissineitä. Meillä syödään keittoa ihan pääruokana ruisleivän kera.