Minä otin ohjeen Piimäsuille- blogista, vaan muutin täytettä aika paljon, joten alla ohje miten minä nämä pikkuiset piirakat tein. Tein kooltaan hieman pinempiä ja minulla meni täyte just näihin 60 kpl piiraaseen.
Piirakoiden taikina oli aivan ihanaa leipoa, ei tarttunut mihinkään kiinnismiley


Pienet jauhelihapiirakat

(60 kpl kooltaan pieniä)

Pohjat

200 g voita tai margariinia
10 dl hiivaleipäjauhoja 
5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
100 g hiivaa ( määrä tuntuu isolta, vaan laitoin kuitenkin näin paljon ekalla kertaa, eikä hiiva maistunut valmiissa piirakoissa)
1 1/2 tl suolaa

Täyte

800 g jauhelihaa
1 iso sipuli
500 g tomaattimurskaa 
1 prk kermaviiliä ( =2 dl)
7 kpl  ananaskiekkoja hienonnettuna (säilyke... eli melkein kokonaan 2 pienintä prk)
suolaa
pitsamaustetta
mustapippuria jauhettuna
250 - 300 g juustoraastetta ( käytin punaista emmentalia)

Valmistaminen

Nypi pehmeä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää lämmitetty maito johon hiivat ja suola on liuotettu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kohota taikina lämpimässä paikassa.

Hiero taikina muutamaksi pötkyläksi ja jaa koko taikina 60 osaan -> pyörittele palloiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota pallosia vielä hyvin liinan alla.

Valmista täyte taikinan kohoamisen aikana (tai täytteen voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi) Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää tomaattimurska. Mausta. Anna jäähtyä. Lisää ananaspalat, kermaviili ja juustoraaste. Sekoita täyte tasaiseksi. Maistele vielä täytettä.

Paina lasinpohjalla taikinapalloihin syvennykset ( sen kokoisella että reunoista tulee ohuet) ja lisää täytettä kukkura rkl jokaiseen piirakkaan.

Paista piirakat 200 -225 uunissa kauniin ruskeiksi.... aikaa menee tämänkokoisilla n 13 min smiley




Sormet olisivat niin syyhynneet voitelemaan piirakan reunat munalla ja  laittamaan täytteeseen paprikaa ja purjoa lisäväriksi. Vaan hillitsin himoni tällä kertaa ja tykkään kyllä näiden piirakoiden hieman rustiikkisesta ulkonäöstä. Toiste voi sitten taas ohjetta säveltääkkin.... niin ja minä taas omituisuuksissani tykkäsin näistä enemmän ihan kylminä mitä lämpiminä wink.