Pitkästä aikaa tein omaa lempparikeittoa. Tällä kertaa mentiin suurin piirtein tällaisella ohjeella....joka tykkää miedosti maustetusta keitosta, voi laittaa mausteita hieman pienempiä määriä...

Broilerikeitto

 
n. 1 litraa vettä ( tarvittaessa lisää kypsentämisen loppupuolella)
1 lihaliemikuutiota
currya ( n. 2 tl)
aromat-mausteseosta ( n. 2 tl)
paprikajauhetta (n. 2 tl)
mustapippurirouhetta ( n. ½ tl )
pitsamaustetta (n. 2 tl)
suolaa
valkosipulia (laitoin 3 pientä kynttä)
400 g broilerin filesuikaleita (maustamaton)
1 iso keltasipuli hienonnettuna
3 rkl öljyä ( sipulien ja lihojen paistamiseen)
500 g pakastekasvissuikaleita ( eli 2 pientä pussillista, Apetit)
2 dl raakaa makaronia (laitoin ihan tavallisia sarvimakaroneja)
2-3 dl ruokakerma ( 15%)
6 viipaletta aamupala sulatejuustoa (laktoositon)
pieni punainen paprika suikaleina
n.2 dl pakastemaissia
n. 2 dl pakasteherneitä
 
 
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaikki mausteet liemeen
2. Lisää jäiset kasvissuikaleet ja pasta kiehumaan maustettuun liemeen. Kypsennä lähes kypsiksi...varo etteivät ylikypsy..... aikaa menee noin 10 minuuttia siitä kun seos rupea kiehumaan.
3. Ruskista lihat paistinpannulla ( halutessaan filesuikaleita voi leikata pakkauksessa pienemmiksi vaikkapa saksilla) ja yhdistä ne heti kattilaan kiehumaan muiden ainesten sekaan. Freesaa myös hienonnettu sipuli ja lisää muiden aineiden sekaa.
4. Lisää pienet paprikasuikaleet, ruokakerma, juusto, pakastemaissi ja -herneet sekaan ja kiehauta keitto vielä.
5. Tarkista kypsyys, maku ja sakeus.

 


Hyvälle maistui sateisena koleana syyspäivänä.