Makeita jälkkäriherkkuja ei Mimmin keittiössä ole juurikaan kesän aikana tehty... sentään suklaakiisseliä keiteltiin kerran pienen apurin kanssa. 



Vadelmat ovat vielä viime kesän satoa pakastimesta... tosin nyt näilläkin leveyksillä vadelmat viimenkin rupeavat olemaan kypsiä.

Kiisseli tehtiin suurinpiirtein tällaisilla suhteilla.

Suklaakiisseli

1 litra maitoa
1 dl maissitärkkelysjauhoa (laitoin kukkuran, koska halusin sakeaa, vanukasmaista kiisseliä)
4-5 rkl sokeria
4-5 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripsaus suolaa
(2 tl vaniljasokeria)

kylmän kiisselin päälle 2 dl vadelmia

Mittaa kaikki kiisseliin tulevat aineet kattilaan ja sekoita kunnolla sekaisin. Kuumenna kiisseli ihan kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Varo ettei kiisseli pala pohjaan. Maistele kiisseliä ja lisää tarvittaessa makeutta sekaan. Me lisäsimme maistelun jälkeen vielä vähän kaakaojauhettakin. Kaada kiisseli jäähtymään vadille ja ripottele pinnalle hieman sokeria tai jäähdytä kiisseli kylmävesiastiassa välillä sekoitellen. Ripottele vadelmat jäähtyneen kiisselin pinnalle.




Yksinkertaista.... mutta hyvää smiley