Mutakakusta tykkään, vaan harvoin tulee itsellä tehtyä. Viime viikonloppuna ajattelin päästä tarjottavissa vähällä ja tekaista Canelian ohjeella kakun mikä passaa kaikille kahvittelijoille.





Mutakakusta piti tulla gluteeniton ja laktoositon, jotta kaikki kahvivieraat pystyivät syömään samaa. Ohje kopsattu Canelialta. Päällyskermaa laitoin enemmän ja mulla oli vadelmat pakastettuja ja punaherukoita laitoin kirpakkuutta antamaan. Minusta oli loistava yhdistelmä smiley.

Mutakakku ( gluteeniton)

200 g laktoositonta voita (tai margariinia)
200 g tummaa suklaata (laitoin Brunbergin tummaa "suklaata")
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl leivinjauhetta

Päälle:

4 dl laktoositonta vatkautuvaa kermaa (laitoin laktoositonta vispiä)
vaniljasokeria
1 rasia  vadelmia
1 dl punaherukoita

Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota maissitärkkelyksellä reunat. Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Kääntele lopuksi joukkoon suklaaseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vuokineen jääkaappiin viilenemään; mutakakku on hyvä tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Laita kakku tarjolle ja koristele päällys kermavaahdolla ja reilulla määrällä marjoja.

Mimmin lisäyksiä. Paistoin kakun tavallisessa 2 litran tasapohjavuoassa. Voitelin vuoan reilulla rasvalla ja lauhotin hyvin.....ihan ok kakku irtosi kylmänä. Pikkasen pohjasta meinasi ottaa kiinni, joten paperi kannattaa laittaa pohjalle, paistaapa millaisessa vuoassa tahansa.

Paistamisessa kannattaa olla tarkkana.... vaikka kuinka vahtasin, paistoin kakkuni pikkasen liian kypsäksi... paistoaika oli minulla 22 min. Keskiosa oli kyllä sellainen kun pitää, vaan reunat olivat turhan kypsät. Canelian blogista löytyy tällä samalla ohjeella tehty tavallinenkin versio...pitää vielä tehdä sellainenkin pian ja tutkailla paistoaikaa.




Ihanaa smiley