Iso määrä mureaa possunlihaa + monta haudutettua sipulia ja rasia pikkuisia tomaatteja = iso määrä ruokaa isommalle ruokailijamäärälle tai pienemmälle ruokailijapoppoolle santsaten.
Tätä ruokaa tehdessä sain uudistaa uuden ison paistinpannummekin. Onneksi entisen paistokasarin lasikansi oli just passeli tälle paistinpannulle, joten saa hautumaan isommatkin ruokamäärät kannen alle.
Sipulinen possupannu
( huom! ohjeella tulee iso määrä ruokaa)
1 iso rasia possun ohutleikkeitä (maustamattomia 12 kpl)
öljyä/muuta rasvaa paistamiseen
3 isoa keltasipulia lohkoina
1 rasia kirsikkatomaatteja (tai muita pieniä)
suolaa
rouhittua mustapippuria
paprikajauhetta
timjamia (laitoin kuivattua)
soijakastiketta
vettä ( 2-3 dl)
tuoretta basilikaa 3-4 isoa lehteä
Ruskista lihaviipaleet kevysti muutamassa erässä öljyisellä pannulla. Laita kaikki lihat takaisin pannulle, lisää pari dl vettä ja mausteet ja hauduta lihaja pannulla kannen alla n.20 min. Lisää lohkotut sipulit sekaan ja jatka hauduttamista kunnes lihat ovat ihanan pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä kypsentämisen aikana, niin että pannulla on vähän lienetä, etteivät pohjimmaiset kärvähdä. Lisää huuhdotut kirsikkatomaatit kypsentämisen loppupuolella sekaan pehmenemään kannen alle. Tomaattien pehmenemiseen menee aikaa ihan vaan muutama minuutti. tarkista maku ja lisää tuoretta hienonnettua basilikaa ruoan pinnalle.
Valkosipulikin tomaattiseen possupannuun mausteeksi passaisi oikein hyvin, vaan nyt sitä en kuitenkaan laittanut...
Hillitsin himoni, enkä lorauttanut yhtään ruokakermaa sekaan, meistä oli silti hyvää...
Lisänä ihan tavis salaattia kermaviilikastikkeella ja uunijuureksia.
Kommentit