Ihanan mureita juusto-ananastäytteisiä possun ulkofileestä tehtyjä kääryleitä...

 

Possunlihakääryleet

4 viipaletta possun ulkofilettä

rasvaa kääryleiden ruskistamiseen

Täyte:

1 dl juustoraastetta

2 ananasviipaletta hienonnettuna

25 g mustapekkajuustoa

Kastike:

1 iso keltasipuli ( esim. puoliviipaleina)

(1 rkl rasvaa)

2 dl ruokakermaa

25 g mustapekkajuustoa

suolaa

Tee lihaviipaleen rasvaosaan pieni viilto ja nuiji lihaviipaleet ohuiksi muovin läpi lihanuijalla tms. Sekoita täyteainekset keskenään ja jaa täyte lihaviipaleiden etuosaan. Rullaa kääryleet napakan tiukoiksi rulliksi ja kiinnitä tikuilla. (tai jos nuijii reunan riittävän ohueksi ja laittaa sen osan kääryleessä ensin ruskistumaan -> ei tikkuja tarvita) Otin nyt kuitenkin olevinaan varman pälle ja laitoin tikut . Ruskista kääryleet kuumalla paistinpannulla tilkassa rasvaa joka puolelta. Ota tikut pois kääryleistä ja laita kääryleet uunivuokaan. Huuhtaise pannu tarvittaessa. Freesaa sipuli pannulla, lisää ruokakerma, mustapekka ja ripsaus suolaa ja kiehauta kastike. Kaada kastike lihojen päälle vuokaan. Kypsennä lihoja vielä uunissa n. 175 asteessa n. ½ tuntia.... jos haluat varmistaa kääryleiden kypsyyden, paina haarukan piikit kääryleeseen ja jos tuntuu pehmeältä on kääryle kypsä.

Me söimme juusto-ananastäytteiset mukavasti pippurille maistuvat possunlihakääryleet keitettyjen luomuporkkanaviipaleiden ja salaatin kera.