Helppoa ja hyvää arkiruokaa...

 Lindströminpihvit

( 7 kpl pihvejä)
 

400 g jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl maitoa ( tai vettä)

1 muna

1 pieni sipuli hienonnettuna tai pakastesipulikuutioita n. 1 dl

n. 1 tl suolaa

2 maustemitallista mustapippurirouhetta

200 - 225 g säilykepunajuurta  raasteena

Pihvien päälle  1 iso keltasipuli + 1 rkl rasvaa paistamiseen + sokeria + suolaa+ tilkka vettä

 

Kaikki pihviainekset sekoitetaan sekaisin  ja muotoillaan pihveiksi. Pihvit paistetaan joko paistinpannulla tai uunissa 200 -  225 asteessa n. 20 min. Minä paistoin uunissa, kun se on niin paljon vaivattomampaa.

 

Päälle tuleva sipuli viipaloidaan tai tehdään puolikuun mallisia viipaleita tai ohuita lohkoja ja ruskistetaan pannulla (vähän rasvaa). Pannulle lisätään tilkka vettä ja mausteet ja annetaan sipulin pehmetä vielä pari minuuttia. Jaetaan kypsille pihveille tasapuolisesti.

 Viime kerrasta tehdä ja syödä lindsröminpihvejä olikin jo vierähtänyt aikaa, joten hyvin maistuivat pihvit viime lauantaina salaatin ja lämpimien kasvisten kanssa.

Kapriksia aika monissa ohjeissa laitetaan joko lindsröminpihvitaikinaan tai päälle koristeeksi, vaan meillä ei kanssasyöjä  oikein niistä tykkää, joten minä jätän ne aina laittamatta.

Samasta mureketaikinasta voi tehdä pyöryköitä tai vaikkapa sukkuloita.