Makeita herkkuja tulee ylen harvoin nykysellään tehtyä, vaan viime viikonloppuna kun oli vieraita, tekaisin tällaiset helpot makeat...

Ohjeella tulee 7-8 kuvan mukaista annosta sitruunaista mansikkarahkaa. Rahkaksi voi tietenkin käyttää myös ihan maustamatonta rahkaa ja sitruunamehua/kuorta sekä koko kermamääräksi taviskermaa,  siten saa herkusta hieman halvemmankin. Meillä kaikki syöjät tykkäsivät tästä. En laittanut tätä kovin makeaksi, vaan sitruunainen maku taittoi ihanasti mansikan maun kanssa.

Sitruunainen mansikkarahka

(7-8 reilua annosta)

2 dl prk vaniljarahkaa

2 dl prk sitruunarahkaa

1 prk mansikkakermaa

2 dl prk vispikermaa

vaniljasokeria

sokeria

mansikoita (n. 1,3 litraa pakastemansikoita, sulaneena ja jos mehua kovin irtoaa, voisi sitä valuttaa hieman pois ennen soseuttamista)

Yhdistä kermat samaan kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja erota 3-4 dl päällysseokseen. Yhdistä rahkat, mansikkasose ja vähän sokeria tasaiseksi. Lisää kermavaahto nostellen. Tarkista maku. Jaa mansikkainen seos annoslaseihin/kulhoihin. Mausta päälle tuleva mansikkasose miedosti sokerilla ja jaa se laseihin.