Kaaliruoat jakavat mielipiteitä...

Me kuulumme niihin jotka tykkäävät niistä. Niin keitot, padat, laatikot kuin kääryleetkin tekevät hyvin kauppansa.

Pyhien välipäivinä tekaisin tällaisen pikaisen kaalipadan muiden keittiöhommien lomassa.

Kaalipadan punertava väri tulee tomaattipyreestä....mitä itse ensin hieman oudoksuin, vaan hyvin tomaattipyrekin kaalipataan mausteeksi passaa. Katselin netistä joitakin ohjeita ja tomaattipyrelisä oli jossakin ohjeessa mainittu...

Minä tein kaalipadan näillä suhteilla...

Kaalipata

n.800 g valkokaalia

2 isoa keltasipulia

3 porkkanaa

3-4 dl vettä ( tarvittaessa lisää)

400 g naudan paistijauhelihaa

tomaattipyrettä ( n.2-3 rkl)

soijakastiketta ( n.1 rkl)

lihaliemikuutio (1 kpl)

suolaa

kuivattua meiramia

mustapippurirouhetta

siirappia ( n. 2 rkl)

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Leikkaa puhdistettu kaali, hienonna sipulit ja paloittele kuoritut porkkanat. Laita veteen mausteet ja kaali hautumaan kannen alle.... noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä pohjaa myöten. Ruskista samanaikaisesti jauheliha + sipulit paistinpannulla ja lisää ne kaalin sekaan yhdessä porkkanakuutioiden kanssa. Hauduta pata kypsäksi ja tarkista maku. Lisää kypsentämisen aikana vettä tarvittaessa. Minulla pata kypsyi miedolla lämmöllä noin tunnin ja oli mielestäni just passelia.

Nälän suuruudesta ja muista aterialla syötävistä lisukkeista riippuen tällä ohjeella tehty kaalipata piisaa 4-5 ruokailijalle.

Tarjoa kaalipadan lisukkeena miedosti sokeroitua puolukkasurvosta/hilloa.

 

Kaalipatahan kuuluu niihin ruokiin mitkä lämmitettynä vaan paraneevat