Helppotekoista syötävää possun sisäfileestä ja kasviksista...

Tuoreen tomaatin lisääminen antoi ihan uutta jujua uunijuureksille/kasviksille, ihanaa mehevyyttä ja yllättävän paljon maistui tomaatti alla olevilla suhteilla tehtyinä kypsissä kasviksissa.

Tomaattiset uunijuurekset

(kahdelle isonälkäiselle tai kolmelle pikkuruokaiselle)

1 iso  peruna puoliviipaleina ( laitoin rosamundaa)

3 luomuporkkanaa kuorittuna ja pätkittynä

1 iso kuorittu sipuli lohkoina

3 pientä valkosipulinkynttä viipaleina

1 iso tomaatti lohkoina ( tai 2 normikokoista)

n. ½ dl öljyä

suolaa

rouhittua mustapippuria

paprikajauhetta

Sekoita paloitellut kasvikset, öljy ja mausteet. Kypsennä n. 200 asteisessa uunissa kypsiksi ( reilu ½ tuntia).

(Sekoita kasviksia kerran kypsentämisen aikana, jotta tomaatin liemi kosteuttaa kaikki ainekset.)

Tämän näköisenä ruoka meni uuniin..... fileeseen laitoin lihalämpömittarin nököttämään ennen uuniin laittamista ja pintaan ihan vaan suolaa ja rouhittua mustapippuria aika karkeana rouheena.

Tästä kuvasta näätte miten fuskasin fileen pannulla ruskistamisestakin... tosin sehän "pakko" on jo vuosia sitten kumottu.... tokihan lihan ruskistaminen pannulla antaisi lisämakua lihan pintaan...