Alkuperäinen ohje tähän piirakkaan löytyy  täältä. Iso kiitos!

Joitakin muutoksia ohjeeseen tein... laitoin sämpyläjauhoja vain osan jauhomäärästä ja loput ihan tavallista puolikarkeaa vehnäjauhoja, marjoja enemmän, fariinisokeria ei kaapista löytynyt, joten täytteen sokeri oli minulla tavallista sokeria ja lisäsin vanilliinisokeria jne...  kurkatkaa yllä olevasta linkista Merjan alkuperäinen ohje.

Tässä minun käyttämäni ainesuhteet...

Vaniljainen mustikka-herukkapiirakka

Pohja:

100 g pehmeää rasvaa

½ dl sokeria

1 dl  sämpyläjauhoja ( rouheista)

1½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Täyte:

5 dl mustikoita

2 dl punaisia viinimarjoja

2 ½ dl (1 prk) Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1 rkl perunajauhoja ( laitoin hieman kukkurallisen, koska laitoin marjoja enemmän mitä alkuperäisessä ohjeessa oli)

Sekoita pohjan ainekset hyvin keskenään. Levitä pohjataikina voidellun piirakkavuoan ( halkaisija n. 30 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pohjan päälle. Kaada sekoitettu täyte marjojen päälle. Paista uuniin alaosassa 175 asteessa 35 -  40 minuuttia. Jäähdyttä piirakka hyvin, jotta täyte jähmettyy. Nauti sellaisenaan tai jäätelöllä tai vanilja- tai kinuskikastikkeella höystettynä.

 

Tällaisena piirakka meni uuniin.... melkein hurautin yhden munan tuohon täytteeseen, vaan hillitsin itseni ja ihan hyvin tuo pelkkä perunajauho jähmetti täytteen .

Tykkäsin tästä ihan tällaisenaa.... ei ole kovin makeaa.  Mikäli sämpyläjauho epäilyttää piiraspohjassa, voi koko määrän laittaa vehnäjauhojakin. Mukavaa makua ja rouheisuutta sämpyläjauhoseos kyllä antoi pohjaan.