Edellisestä pitsapäivästä onkin vierähtänyt jo aikaa, toki pitsaa olemme syöneet, vaan se on ollut muiden tekemää

Pannupitsaa mitä-kaapista-löytyy-täytteellä....ollos hyvä. Ohjeena jälleen tämä lemppariohjeeni. Pitsat kategoriasta löytyy aika monta kuvaa pannupitsoista....

Pannupitsa

( = 1 kpl halkaisija noin 30 cm)

Pohja:

2dl vettä
3tl kuivahiivaa
1tl sokeria
3/4 tl suolaa
4dl vehnäjauhoja ( ihan tavallisia puolikarkeita tai vaikka puolet durumjauhoja)

+ minä lisään aina  taikinaan ½ dl öljyä

Lisäksi tarvitaan pitsakastiketta tai vaikkapa yrttistä tomaattimurskaa, juustoraastetta ( laitan n. 3 dl), kinkkua, tonnikalaa, paistettua broileria...mitä nyt itse kukin haluaakaan laittaa ja tietenkin pitsamaustetta ym mausteita

          

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Voitele 1 sopiva uunivuoka (esim. matalareunainen piirakkavuoka, halkaisija n.30cm) reilulla määrällä ( n. 2 rkl) öljyä. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle pitsakastike ja osa ( = 1 dl) juustoraasteesta. Lisää mieleiset täytteet sekä lopuksi loput ( = noin 2 dl) juustoraasteesta. Paista n. 250 asteessa uunin alatasolla  15 - 20 min.

Päällyksinä näissä kahdessa pitsassa on kypsää broileria, paistettua maustettua jauhelihaa pippurikinkkua, tonnikalaa, herkkusieniä paistettuna sipulin kanssa, paprikaa, muutama siivu meetwurstia, auraa, pitsajuustoseosta..... vaan se miten aineet yhdistelin noihin kahteen pitsaa onkin hämärän peitossa , eikä kuvistakaan oikein nää... on sen veran reilusti juustoraastetta päällä. Vaan hyviä olivat kumpainenkin

Paiston jälkeen pitsoihin on vielä ripsoteltu pitsamausteseosta päälle.