Hengissä ollaan ja kokkailtukin ja leivottu jonkin verran, vaan johonkin muuhun on aika mennyt mitä blogin päivittämiseen...

Vaan nythän lomalla ollessa on aikaa bloginkin päivittämiseen....tai sitten ei

Aika usein on kevään aikana tullut tekaistua munakasta ruoaksi...milloin mitäkin versiota. Tässäpä niistä  pippurinen kinkku-persiljamunakas ja parsa-kinkkumunakas...

 

Pippurinen kinkku-persiljamunakas; 10 siivua ohuen ohutta pippurikinkkua hienonnettuna, rasvaa paistamiseen, 5 munaa, 5 rkl vettä, suolaa, mustapippurirouhetta, tuoretta persiljaa n.1 dl hienonnettuna.

Tykkään laittaa makua antavan aineksen munakkaaseen sekaan, enkä varsinaisesti täytteeksi.

Parsa-kinkkumunakkaaseen käytin 5 vihreää tuoretta parsaa, rasvaa paistamiseen,  pippurista leikkelekinkkua 7 siivua, 6 munaa, 6 rkl maitoa, suolaa.

Paloittele parsat parin sentin pätkiksi ( kova kantaosa pois, vaan kuoria ei vihreää parsaa tarvitse) ja kypsennä niitä muutama minuutti paistinpannulla tilkassa rasvaa. Lisää pannulle kinkut sekaan kuumenemaan. Sitten perään sekoitettu munakasmassa. Kun munakasmassa rupeaa hyytymään, kerää sitä lastalla keskiosaa kohden, jotta munakas kypsyy/hyytyy tasaisesti. Tästä munakkaasta tuli sen verran iso, jotta jätin sen avomunakkaaksi ja käänsin toisen puolen kypsymään ison kattilan kannen avulla.

Hyvää oli... ja maltoin jättää meheväksi sisältä. Tästä munakkaasta söi 2 aikuista ihan oikeana ruokana salaatin kera ja tais vielä jäähäkkin