Nämä mustikkaiset kierrepullat paistetaan muffinssipellillä. Täytteenä tuorejuustoa, hilloa ja mustikoita.

Mustikkaiseten pullien ohje on Maku-lehdestä.... ohje on julkaistu jo vuonna 2009 , vaan nyt se oli taas uusimman lehden välissä olevassa lehtisessä. Nyt tein ihan ohjeen mukaan....mitä nyt vadelmahillon muutin mansikkahilloksi. Tiedä sitten miksi, vaan minulla ISOJA pullia tuli kyllä enemmän mitä ohje sanoo... tein tupla-annoksen ja minulla tuli 24 kpl + 9 extra pullaa

Mustikkaiset kierrepullat

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1  muna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
75 g voita

Täyte
100 g tuorejuustoa
1/2 dl vadelmahilloa/mansikkahilloa
4 dl mustikoita

Voiteluun
1 munaa

Pinnalle
1/2 dl tomusokeria tai raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kauli kohonnut taikina levyksi (50 x 35 cm). Levitä päälle hillolla notkistettu tuorejuusto. Ripottele päälle mustikat ja kääräise rullalle. Nipistele saumakohta tiukasti kiinni. Leikkaa tanko paloiksi ja nosta palat muffinipellin voideltuihin koloihin. Anna kohota uudelleen peitettyinä lämpimässä paikassa.

Voitele pullat munalla ( ripottele raesokeria päälle) ja paista n. 200 asteessa noin 20 minuuttia.

(Siivilöi jäähtyneiden mustikkapullien päälle tomusokeria.)

Alkuperäinen ohje kehoittaa tekemään 12 kpl..... minulla annoksesta tuli 16 isoa pullaa...

•Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä jäiset marjat ruokalusikallisessa perunajauhoja ennen täytteeseen lisäämistä ja ripottele päälle vielä vähän sokeria.... en laittanut  ja hyvin pysyi täyte kasassa.

•Pieni perunajauholisä tekee pullasta pumpulinpehmeää.

Jossakin blogissa näitä moitiskeltiin turhankin makeiksi pulliksi... me taas kaivattiin jopa lisämakeutta täytteeseen. Ensi kerrralla teenkin näitä hieman erilaisella täytteellä  ja ehdottomasti kooltaan pienempiä