Gratiini, paistos....mikä lieneekään....vaan hyvää oli. Iso vuoallinen paistosta koostui keitetystä riisistä ja porkkanoista, grillatusta broilerista ja juustoisesta gratiinikastikkeesta.  Voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi isommallekin porukalle ja laittaa vaan sitten oikealla hetkellä uuniin... kuvassa näkyvä noin 4 litran vuoallinen syntyi seuraavilla ainesuhteilla...

Broileri-riisigratiini
 
1.3 litraa keitettyä pitkäjyväistä riisiä
450 g pss porkkanaa  keitettynä napakan kypsiksi (käytin pakastettuja babyporkkanoita)
suolaa
paprikajauhetta
aromatseosta
1 grillattu/kypsä broileri puhdistettuna ja liha pieniksi leikattuna
 
Gratiinikastike
 
n. 40 g rasvaa
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
4 dl juustoraastetta ( jätä osa gratiinin päälle laitettavaksi)
mustapippuria
currya
suolaa
 
Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita, lisää maito kylmänä ja kuumenna kastikepohja kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kun kastike kiehuu, sammuta levy ja lisää juustoraaste ja mausteita sekaan. Sekoittele kunnes juusto on sulanut ja tarkista kastikkeen maku.
 
Gratiinin kokoaminen
 
Kaada riisi ison uunivuoan pohjalle, levitä sen päälle kasvikset ja lihat. Ripottele mausteita tähän väliin. ( minä laitoin 1 tl aromatseosta, ½ tl paprikajauhetta ja vajaan tl suolaa) ja kaada päällimmäiseksi kastike. Ripottele vielä juustoraastetta pinnalle. Gratinoi ruoka 225 asteisessa uunissa 20-30 min....kunnes pinta on saanut hyvin väriä.
 

Huom! Tällä ohjeella tulee iso vuoallinen( kuvassa oleva vuoka on noin 4 litran vuoka) ruokaa... piisaa 8-10 syöjälle annoskoosta riippuen