Tällainen voileipäkakku tuli tehtyä jo ennen joulua....

Savukinkkuvoileipäkakku on koottu suoraan tarjoiluvadille seuraavista aineista;

Leipänä käytin 2 siivua Iso moniviljapaahtoleipää ja 12 siivua Iso ruispaahtoleipää -> leikkasin reunat pois jakokoe hieman leikkelin saksilla pienemmiksi joistain kotaa, jotta sain kakun mahtumaan vadille

Kakku on kostutettu kylmällä lihaliemellä ( 1 lihaliemikuutio + n. 3½ dl vettä)

Täytteissä on kolmessa välissä n.750 g hyvää savunmakuista kinkkua hienonnettu monitoimikoneen leikkuriterällä + siihen yhdistetty n. 2½ dl kermaviiliä.  Tämän jälkeen jaoin perustahnan 3 astiaan ja lisäilin jokaiseen osioon jotain kasviksia ja muutakin. Yhteen laitoin tuoretta kurkkua 10 cm pätkän oikein pieninä kuutioina + ruohosilulituorejuustoa 50 g. Toiseen tahnapohjaan lisäsin ½ ison punaisen paparikan hienonnettuna + tuoretta persiljaa reilusti. Kolmanteen tahnaan laitoin 1 ison tuoreen tomaatin ja 2 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna + aurinkokuivattutomaattituorejuustoa 50 g. Maistelin tahnoja enkä katsonut tarpeelliseksi lisätä mitään mausteita, koska kinkku oli niin voimakasta.

Kakun täyttämisen jälkeen suojasin kakun muovipussilla, laitoin tarjottimen kevyeksi painoksi ja kakku tekeytyi jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutin kakun maustetulla tuorejuustolla, sitä meni tuon kokoiseen kakkuun n. 400 g. Kuorrutusjuustoksi jokainen voi valita oman maun mukaisen juuston. Itse tykkään kreikkalaisesta valkosipulijuustosta ihan sellaisenaan tai pippurituorejuustosta ( tätä laimennan hieman maustamattomalla tuorejuustolla ). Mikäli juusto sekoittamisen/vatkaamisen jälkeen tuntuu turhan jankilta/paksulta, voi sitä löysentää vaikka kermaviilillä tai lorauksella maitoa/vettä. 

Reunoilla on punaleimaemmentalia ohuena raasteena ja päällä koristeina ylikypsää leikkelekinkkua ( 150 g pakkaus, rullat on tehty puolitetusta siivusta), salaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, paprikaa, persiljaa.

 

... ja taas kakusta tuli tällainen missä koristeita on paljon