Broileriversio pienin muutoksin Peppi Pitkätossun voimavuoasta...

HUOM! alla olevalla ohjeella tulee julmetun iso vuoallinen ruokaa.... n. 10 annosta ainakin.

Lisäys: kävinpä mittaamassa tuon käyttämäni vuoan tilavuuden -> 3.3 litraa piripintaan.

Tomaattinen broileripastavuoka

n.1.8 litraa vettä

400 g prk paseerattua tomaattia

500 g täysjyväpastaa

600 g broilerin filesuikaleita, maustamaton ( myös paistisuikaleet kävisi ja toki maustetutkin käyvät ja hieman enemmänkin lihaa voi laittaa, jos kovin lihaisasta ruoasta tykkää)

2 isoa sipulia hienonnettuna

1½ pkt   Koskenlaskijajuustoa  tms. ( tavallista)

2 kana/lihaliemikuutiota tai fondia

1½ tl suolaa

1 rkl kuivattua oreganoa 

½ tl mustapippurirouhetta (enemmän?)

1 tl paprikajauhetta

2 isoa valkosipulin kynttä raastettuna

(muita mausteita oman mielen mukaan...laitoin vain ohjeessa olevat ja meistä ruoassa oli "tavalliseksi kotiruoaksi" makua riittämiin... curryakaan en näemmä laittanut )

 

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan, lisää liemeen kaikki mausteet ja paseerattu tomaatti. Ruskista broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli ja lisää ne yhdessä pastan ja juuston kanssa kiehuvaan veteen. Keitä seosta noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan ja paista +200-225 asteisessa uuunissa kypsäksi. ( n. 25 min, kypsymisaikaa kannattaa tarkkailla, riippuu pastan keittämisajastakin).  Mikäli pastavuoka tuntuu kypsänä liian kuivalta, laita vuokaan muutama dl vettä. Anna tekeytyä peitettynä 5-10 min.... tätä aikana neste ttä vielä imeytyy pastaan.

 

Siskon porukoiden kanssa tätä syötiin uudenvuoden aikaan ja tyrkkäsin vielä purkillisen mukaankin matkaevääksi