Tällaista ja tällaista helppoa broilerivuokaa tulee silloin tällöin tehtyä..... nyt sitten kokosin pikkasen erilaisen vuoan ja ihan ilman ruokakermaa

Uunibroileria riisi-kasvispedillä

2½ dl puuroutumatonta riisiä

200 g pakastekasviksia ( laitoin aurinkokasviksia)

1½ dl yrteillä maustettua tomaattimurskaa

8-9 dl vettä

1 kana/lihaliemikuutio murustettuna ( tai fondia)

2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna/viipaleina

4 kpl broilerin marinoituja koipireisipaloja puolitettuina ( tai muuta osaa broilerista)

150 g pkt salaattijuustoa tms ( käytin Arlan aurinkokuivattutomaatti-juustoseosta)

mustia oliiveja ( laitoin n. 1 dl)

suolaa ( laitoin ½ tl)

aromat-seosta ( laitoin ½ tl)

paprikajauhetta ( laitoin ½ tl)

mustapippuria myllystä muutama kierros

Laita uunivuokaan riisi, tomaattimurska, vesi ja kaikki mausteet ja sekoita tasaiseksi. Laita lihat vuokaan. Kypsennä n. 200 asteisesa uunissa n. 40 min. Lisää pinnalle juustokuutiot (+lientä?) ja oliivit ja jatka vielä kypsentämistä n. 10 min. 

Maustemäärät voivat tuntua pieniltä tässä ohjeessa, mutta jostain sitä makua siunautui niin että valmiissa ruoassa oli kyllä ihan riittävästi makua meidän mielestä.

Tällaista ruokaohjetta on helppo muunnella oman mielen mukaiseksi...riisiä varataan yleensä ½ dl raakana /henkilö ja nestemäärä on noin kolme kertaa riiisin määrä...mitä muuta vuokaan laittaa, onkin sitten jokaisen omassa vallassa. Esim.  sipulia, ananasta, herkkusieniä, aurinkokuivattua tomaattia, hillosipuleita, säilykepersikkaa tai -aprikoosia tai tietenkin tuoreet hedelmät lohkoina käyvät, omenaa lohkoina, tomaatteja ym kasviksia jne...

 Tykättiin