Pitkästä aikaa paistelin vohveleita herkuksi, sopivasti sattui tulemaan vieraitakin vohvelijaolle. Muutamia ohjeita olen aikaisemmin vohveleista postannut, mutta nyt halusin tehdä jollakin "uudella" ohjeella... Googlatessani ohjeita, hylkäsin heti kättelyssä sellaiset ohjeet missä taikinaan laitettiin kermaa.... ja sellaisia ohjeita olikin paljon.

Päädyin tekemään vohvelit ihan tällaisella tavallisella Myllyn Parhaat-sivustolta löytyvällä ohjeella.

Makeat vohvelit

3

 

kanamunaa

4

dl

maitoa

1

dl

kivennäisvettä

4

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja                       

1

tl

leivinjauhetta

½

tl

suolaa

1

tl

vaniljasokeria

2

rkl

sokeria

50-100

g

voisulaa tai kermaa

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista (öljytyllä) vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Meijän vohvelipannulla tästä annoksesta paistoi 12 kpl vohveleita.

Hyviä vohveleita olivat