Jonkinlaisia jauhelihapihvejä teki mieli....arvoin sitten kaalijauhelihapihvien ja fetajauhelihapihvien välillä....kaalinen versio voitti ja hyviä nämä pihvit olivatkin.

Kuvat ovat vielä pöhkömpiä mitä normaalisti....minulla oli kamerassa säädöt jotenkin sekasin muutaman päivän ajan... sen kyllä tajusin, mutten osannut niille mitään itse tehdä

Kaalijauhelihapihvien ohje on täältä. Joitakin muutoksia tein, joten alla sellainen ohje mitä minä noudatin. En esim. haudutellut kaalia pannulla ja mausteita laitoin enemmän.... Minun tekemälläni ohjeella tuli kuvan mukaisia pihvejä 7 kpl... yks on kuvaushetkellä jo maisteltu

Kaali-jauhelihapihvit

300 g naudan jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl maitoa (tai muuta nestettä)

1 muna

n.1 tl suolaa

valkosipulin kynsi

½ tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä muutama kierros

2 kukkuraa dl raastettua valkokaalia

pihvien pannulla paistamiseen rasvaa ( öljy+margariini/voi)

Turvota korppujauhot nesteeseen. Lisää kaikki muut ainekset. Muotoile pihveiksi ja paista rasvassa paistin/ohukaispannulla  pihvit kypsiksi molemmin puolin. Pihvit voisi tietenkin paistaa myös uunissa 200-225 asteessa n. 20 min.

 

Meillä tykättiin näistä kaali-jauhelihapihveistä. Joku voisi kaivata pihveihin vieläkin lisämakuja.... raakasta seoksesta kannattaakin aina paistaa koepala ja maistella.... meille riitti nämä maustemäärät. Siirappiakin oli laitettu joissakin ohjeissa mausteeksi kaali-jauhelihapihveihin.

Söimme pihvit valkoisen herkkusienikastikkeen ja salaatin kanssa.

Herkkusienikastikkeen tein näillä suhteilla kolmelle syöjälle: n. 20 g rasvaa + 1½ dl säilykeherkkusieniviipaleita ilman lientä +1 pieni sipuli hienonnettuna + 2 rkl vehnäjauhoja + n. 2 dl maitoa + suolaa + valkopippuria.

Sulata rasva kattilassa, lisää valutetut sienet ja sipuli ja anna niiden tiristä kattilassa muutama minuutti. Lisää jauhot, sekoita ja lisää sitten maito kylmänä. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta n. 5 min,  tarkista sakeus ja mausta kastike.