Ties kuinka mones ohje broilerikeittoon.... näitä on tullut tänä kesänä keiteltyä erinaäinen määrä. Tämä keitto on kuitenkin hieman erilaista mitä aikaisemmin laittamani, joten ohje on syytä ainakin itseä varten laittaa tänne muistiin.

Kuvakaan ei ole hääppöinen, mutta meistä keitto oli hyvää

Meitä oli moooonta syöjää, joten ohjeella tulee aika iso kattilallinen keittoa... eli 8- 10 aikuisen annosta. Sinkkusyöjien ainakin on syytä pienentää ohjetta, ettei tartte puoltatoista viikkoa syödä samaa ruokaa....

Broileri-pasta-kasviskeitto

 
1.2 litraa vettä
2 lihaliemikuutiota
2½ tl currya
2 tl aromat-mausteseosta
2½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
1 rkl pitsamaustetta
suolaa
450 g broilerin filesuikaleita (maustamaton)
5 uutta pientä nippusipulia varsineen
4 rkl öljyä ( sipulien ja lihojen paistamiseen)
750 g pakastekasvissuikaleita ( eli 3 pientä pussillista, Apetit)
3 dl raakaa rakettispaghettia (tai muuta pientä makaronia)
3-4 dl ruokakerma ( 15%)
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 oranssi (tai punainen) paprika suikaleina
1 pieni pss pakastemaissia ( n. 200 g)
1 pieni pss pakasteherneitä ( n.200 g)
(persiljaa)
 
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaikki mausteet liemeen
2. Lisää jäiset kasvissuikaleet ja pasta kiehumaan maustettuun liemeen. Kypsennä lähes kypsiksi...varo etteivät ylikypsy..... aikaa menee noin 10 minuuttia siitä kun seos rupea kiehumaan.
3. Ruskista lihat paistinpannulla ( halutessaan filesuikaleita voi leikata  pakkauksessa pienemmiksi vaikkapa saksilla) ja yhdistä ne heti kattilaan kiehumaan muiden ainesten sekaan. Freesaa myös hienonnettu sipuli ja lisää muiden aineiden sekaa.
4. Lisää pienet paprikasuikaleet, ruokakerma, juusto, pakastemaissi ja -herneet sekaan ja kiehauta keitto vielä.
5. Tarkista kypsyys, maku ja sakeus.( Ripottele hienonnettu persilja keitoon.)