.... tai oikeastaan broilerinugettejahan nämä ovat

Makuhetkiä- blogin Katen innoittamana tehtiin meillä ekaa kertaa kotitekoisia nugetteja..... joskus kauan sitten olen kerran tehnyt, muttei sitä kertaa lasketa ( ainakin 20 v sitten) Kaverina tekemässä oli luonamme vierailemassa oleva nuori nainen..

Tuolta linkin takaa löytyy Katen ohje ja kuvan alta se miten me nugetit teimme....

Useimmissa ohjeissa oli lueteltuna mausteet, muttei määriä.... kerankin yritimme mitata tarkkaan kaikki mausteet mitä laitettiin...lisättiin ja lisättiin....

vähän turhan miedon makuisia meiltä nugeteista tuli mausteiden lisäämisistä huolimatta( vaikka pelkäsin jo päinvastaista)..... laitan kuitenkin ohjeeseen ne maustemäärät mitä kokeilimme, tietää sitten ensi kerralla laittaa vähän reilummalla kädellä mausteita

Kotitekoiset kananugetit

1 rasia broilerin ohutleikkkeitä maustamattomana ( tai muuta vastaavaa broilerin lihaa...paino? maksoi 4.60e)

-> leikkaa jokainen ohutleike 8 palaan

Leivitykseen:

1. 3/4 dl vehnäjauhoja + 1 tl suolaa + 1½ tl aromat-mausteseosta + 1½ tl paprikajauhetta + 1 tl currya

2. 2 munaa -> vatkaa rakenne rikki + lisää tilkka vettä

3. 1½ dl korppujauhoja ( riitti just ja just) + 3/4 tl suolaa + 3/4 tl paprikajauhetta + ½ tl currya

ruokaöljyä kypsentämiseen ( tätä taas ei muistettu mitata ...1½ - 2 dl )

Täysleivitä eli paneeraa broileripalat..eli kasta ensin jauhoissa, sitten munaseoksessa ja viimeksi korppujauhoissa. Laita nugetit vadille/lautaselle, ei saa laittaa päällekkäin. Anna niiden pinnan kuivahtaa hetkinen ja kypsennä sitten paistinpannulla reilussa öljyssä tai ihan uppopaista munkkien tapaan. Me paistoimme paistinpannulla kerran kääntäen kaikkii nugetit kahdessa erässä. Kypsyvät nopeasti....kannattaa vahata, etteivät pääse tummumaan liikaa. Yhen nugetin voi vaikka halkaista ja katsoa että on varmasti kypsä. Tsekkasin aikaa ja mulla meni kypsentämiseen n. 10 min/pannullinen.

 Me söimme nugetit salaatin ja kermaviilipohjaisen kastikkeen kanssa. Sitruunasta vielä puserrettiin lisämakun nugeteille....nam