.... vaikkei kahvikakun nimi niin houkuttelevalta kuulostakaan....kakku on oikein hyvää, pehmeää ja miedonmakuista.

Minulla maitokakku on ollut kokeiltavien leivonnaisten listalla jo pitkään. Viimeinkin sitten sain muutamia viikkoja kokeiltua ohjeen .... ja sen verran paljon kyllä tykättiin, että kakku pääsee vakivalmistukseen meidän huushollissa.

Herkkusuut-blogissa tämän kakkuohjeen muistaakseni ekan kerran näin.... googlatessani maitokakkuohjetta, huomasin joidenkin tekevän tästä myös kakkupohjia. Sitruuna ehdoteltiin mausteeksi jossain ohjeessa....jossain oli tomusokerikuorrutus päällä...joten erilaisia versioita tästäkin näemmä liikkeellä on. Minä tein tämän ihan tavallisena kahvikakkuna, ilman mitään erityisiä mausteita.

images?q=tbn:ANd9GcQu6o2GDgrk5FyoHy2MDBJ

Onneksi en käyttänyt mittana isointa kahvikuppia mitä meiltä löytyy, vetoisuus olis ollu 2 dl ja kakku olis tullut  yli 2 litran vuoan reunojen,  kun nytkin meinasi pursua yli ...tahdon voimalla pysyi vuoassa ..... lieneekö syynä että laitoin hieman enemmän leivinjauhetta.  Enhän minä uskonut 1 tl riittävän...laitoin 1½ tl...munat oli isoja jne... monia syitä siihen varmaan oli että taikina oli siunauksellinen.

Maitokakku

( kkp = 1½ dl, tarvitaan vähintään 2 litran vuoka)

4 isoa munaa
3kkp sokeria ( 4½ dl)
3kkp vehnäjauhoja ( 4½ dl)
1kkp perunajauhoja (1½ dl)
1tl leivinjauhetta ( laitoin 1½ tl....ensi kerralla laitan ihan pikkasen vähemmän)
2tl vaniljasokeria
150g voita ( nimenomaan voita, että tulee makua)
1kkp maitoa ( 1½ dl)

Kiehauta voi ja maito kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilöiden vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa, korppujauhotetussa kahvikakkuvuoassa 175 asteessa 1h..... minulla kakku kypsyi 45 minuutissa. Liekkö syy se että nostin uunin lämpöä isommalle, kun kakku meinasi kohota vuoasta pois.... tarkista kypsyys tikull. Varo, ettet paista kakkua liian kuivaksi. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti lautaselle/ritilälle.

 

Näin täynnä 2 litran vuoka oli. Pikkasen kakku repesi pinnalta, mutta minusta se on pienempi paha kuin jos kakku jäisi kuopalle.... .... kakun alareunasta näkee, että kakku meinasi tulla yli vuoan, vaan  eipä sekään meitä haitannut.... 

Kakku tuli syötyä ihan omalla porukalla muutamassa päivässä