Kahvikakkuja ei olekkaan tullut tehtyä enemmälti sitten viime joulun, joten nyt oli jo aika, etteivät ohjeet kokonaan unohdu. Kokeiltavia uusia kahvikakkuja on pinossa vaikka kuinka monta .... ne saivat kuitenkin nyt vielä jäädä.

Valkosuklaa-appelsiini makuyhdistelmä kahvikakussa on kummitellut jo kauan mielessäni, joten niitä päätin nyt tehdä perinteisen appelsiini- ja tiikerikakun lisäksi.

Itse teen yleensä aina 2 samanlaista kahvikakkua kerralla, koska ne mahtuvat yhdellä kerralla uuniin....

Alla olevat ohjeet ovat kuitenkin yhteen kakkuun ...tilavuudeltaan n. 2 litraa.

Valkosuklaa-appelsiinikakku

200 g rasvaa

200 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

puolen appelsiinin ohuesti raastettu oranssi kuori

puolen appelsiinin mehu siivilöitynä ( mittaa mehu) ja lisäksi maitoa niin että nestettä on yhteensä 0.75 dl ( älä kuitenkaan sekoita nesteitä, ettei se juoksetu)

puoli valkosuklaalevyä rouhittuna/hienonnettuna ( n.70g)

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, appelsiinimehu- ja kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat , maito ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- lisää viimeisenä rouhittu/hienonnettu valkosuklaa taikinaan

- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa n. 50 min. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.

 

Tiikerikakut on tehty tällä ohjeella. Toinen kakku onkin jo pussitettu ja lähtee pian ystävälle pääsiäiskukan asemesta. Toinen kakku matkaa Kuopioon vieraiden mukana....

images?q=tbn:ANd9GcSgjsIPWTeUohCHl6fYCHn

Tämän meille perinteisen appelsiinkakkuohjeen kuvittelin olevan jo moneen kertaan blogissani, vaan enpäs löytänytkään kuin perus murotaikinasta tehtyjen appelsiinikakkujen ohjeita.... periaatteessa tämä on sama kakku mitä eka ohje, mutta ilman valkosuklaata.

Appelsiinikakku

(1.7 - 2 litran vuoka)

200 g rasvaa

200 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

puolen appelsiinin ohuesti raastettu oranssi kuori

puolen appelsiinin mehu siivilöitynä ( mittaa mehu) ja lisäksi maitoa niin että nestettä on yhteensä 0.75 dl ( älä kuitenkaan sekoita nesteitä, ettei se juoksetu)

 

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, appelsiinimehu- ja kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat , maito ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- paista kakku voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 50 min. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.