Täytetyt jauhelihapihvit

600 g naudan jauhelihaa

1 dl korppujauhoja

2 dl maitoa

2 munaa

½ pss pakastesipulikuutioita

2 tl aromatseosta

1 tl paprikajauhetta

½ tl mustapippurirouhetta

3 rkl sinappia

(suolaa)

täytteeksi 4 kokolihaleikkelesiivua ja 4 viipaletta Koskenlaskijajuustoa

Sekoita maito ja korppujauhot ja anna turvota pari minuuttia. Lisää kaikkki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maku/suolaisuus mieleiseksesi. Muotoile puolesta massasta pellille leivinpaperin päälle 4 isoa pihviä. Laita jokaiselle pihville kinkkusiivu ja juusto. Muotoile lopusta massasta toiset 4 pihviä ja laita ne kanneksi täytteiden päälle. Muotoile pihvit tasaiseksi ja nipistä reunat kiinni. Kypsennä pihvejä 200 asteessa lähes ½ tuntia.

Huom! Kun tästä annoksesta tekee vain 4 täytettyä pihviä ( kuten minä tein), ovat ne ISOJA.

 

Perunana maistelimme ensimmäistä kertaa lankkuperunoita.... tuskin jää viimeisekis kerraksi . Sellainen joka ei tykkää syödä perunan kuoria, ei varmaan tykkää näistä lankkuperunoista.

Pippurikastikkeessa on: 2 dl ruokakermaa + 2 dl vettä + vaaleaa kastikesuurusta + vähän yli ½ pkt Musta Pekka pippurijuustoa + lihaliemikuutio (+ suolaa) -> kiehautetaan ja suurustetaan halutun paksuiseksi.

Kastike oli oikein hyvää ja kaikki syöjät suostuivat maistelun jälkeen ottamaan lisääkin kastiketta...

Mukavan pippurista oli Pekka-kastike...