Erään sunnuntain ateria.....

Alkuun syötiin salaattia missä oli jääsalaatin lisäksi kuivattua aprikoosia ( = ihanaa salaatissakin), paprikaa, kurkkua ja tomaattia. Vähän sitruunanmehua päälle antamaan kirpakkuutta.

Tehtäessä leikkeet porsaan ohutleikkeistä, tulee niistä aika pieniä, mutta sittenhän voi syödä kaksi ihan hyvällä omallatunnolla.....mulle kyllä piisas yksikin.

Sveitsinleikkeet Kipparin tapaan

porsaan ohutleikkeitä (tai vastaavaa esim. pätkä possun ulkofilettä -> viipaloi)

savukinkkua tms 1 siivu/leike

Kipparijuustoa 1 siivu/leike

suolaa, mustapippuria

Leivittämiseen

1. kananmuna

2. korppujauhoja + mausteita

voita+ öljyä paistamiseen

Nuiji ohutleikkeet ohuiksi soikeiksi. Mausta viipaleet. Laita kinkkusiivu ja juustoviipale toiselle puolelle ja taita leike kaksinkerroin. Riko munan rakenne rikki ja kasta leike ensin siinä ja sitten mauste-korppujauhoseoksessa. Kypsennä paistinpannulla rasvassa maltillisella lämmöllä, ettei pinta pala ja leike ehtii kypsyä sisältäkin.

Hämäräperäinen kuva halkaistusta leikkeestä. Hyvää ja mureaa oli.