Kahvikakkulinjalla jatketaan. Tälle kakulle nimesin karmea nimihirviön....kakku sen sijaan on ihanaa.....

images?q=tbn:ANd9GcQ1n2IVN4RpfOFtwmngxfT

 

Sen verran jäi kaivertamaan Herkkusuun versio kermaliköörikakusta, jotta kokeiltavahan tämä suklainenkin versio oli. Ja hyvää on...ehken jopa parempaa kun ilman suklaata

Ohjeella tulee iso kakku...ainaskin 2 litran vuoka pitää olla.....

Suklainen kermaliköörikahvikakku

200 g voita
2½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja ( laitoin ½ dl enemmän, koska munat olivat todella isoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermalikööriä ( tälläkin kertaa käytin Helmeä)

+ noin 50 g rouhittua suklaata ( enemmänkin suklaata voi laittaa, käytin tummaa hurmaavaa)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää likööri ja vatkaa taikina tasaiseksi. Yhdistä taikinaan viimeisenä rouhittu/hienonnettu suklaa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun väh.2 litran vuokaan ja paista 160 - 175 asteessa noin 45-55 min. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten tasaiselle alustalle.

Lisäys 15.12.09

Tältä löydät ei suklaisen kermaliköörikakun kuvan ja ohjeen.