Öölanninleipiä tulee tehtyä harvoin, vaikka niistä tykkäänkin. Viime kerrasta on vierähtänyt ainakin 2 vuotta....

Miksikö reikä pikkuleipien keskelle??? Älkää kysykä, en tiedä..... yksi villi veikkaus voisi liittyä siihen että tämäkin ohje on erittäin vanha, eikä niihin aikoihin ole ollut sen kymmeniä muotteja käytettävissä....olisko keino saaha pikkasen erinäkösiä pipareita

Laitan tähän tällaisen pienen taikinan ohjeen..... jos näistä kovasti innostuu ja syöjiä on, kannattaa ohje suosiolla tuplata ...

Öölanninleivät

( n. 50 kpl)

200 g voita

100 g sokeria

1 keltuainen

250 g vehnäjauhoja

voiteluun: munaa

koristeluun: sokeria ja mantelirouhetta/jauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri hyväksi vaaleaksi vaaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina muovipussissa levynä kovettumaan kylmään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Pehmitä taikinaa käsein välissä ja kaulitse siitä levy mistä otat piparimuotilla pikkuleivät. Siirrä piparit pellille ja tee omenaporalla, tyllan päällä tms reikä pikkuleivän keeskelle. Voitele munalla, ripottele koristeet pikkuleiville ja paista ne n. 175 asteisessa uunissa keskitasossa kauniin vaalean ruskeiksi. Varo, palavat erittäin helposti! Nostele pikkuleivät jäähtymään tasaiselle alustalle.

...jos ei jaksa reikiä tehä, ovat ihan mukavia näinkin....minä jätin viimeisen pellillisen tällaisiksi.