Viime viikolla tuli kokeiltua aika montaa uutta ( siis minulle) kahvikakkuohjetta. Ihan kaikki niistä eivät pääse tänne, eivät olleet mielestäni niin hyviä ainesuhteiltaan, että voisin niitä suositella.

Tämä kardemummakakku sen sijaan todettiin maukkaaksi kakuksi, tosin yhden muutoksen ohjeeseen tekisin. Meistä suolamäärä oli aika iso tähän kakkuun...joten suosittelen suolamäärän puolittamista eli yhteen kakkuun vaan ½ tl suolaa, ettei maistu läpi. Toki käytettävään  suolamäärään vaikuttaa varmasti mitä suolaa käyttää.

Kardemummakakun ohjeen bongasin Cake Dream-blogista.... kiitos ohjeesta.

CIMG0389-normal.jpg

Minä paistoin kardemummakakun 1½ litran sydänkakkuvuoassa....vuoka olikin ihan ekaa kertaa käytösää. Tilavuuden mittasin just äsken vedellä ja 1½ litraa oli ihan piripintaan... Tässäpä tämä ihanasti kardemummalle maistuva helppo ja nopeatekoinen kakkuohje....

Kardemummakakku

2 munaa

3 dl sokeria

2½ dl kermaa

1½ dl sulatettua voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa ( onko liikaa? minä maitan ensi kerralla vain ½ tl)

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl jauhettua kardemummaa

Sekoita munat, sokeri, kerma ja voisula tasaiseksi seokseksi. Lisää sekaan keskenään sekoitetut siivilöidyt kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina (voideltuun + jauhotettuun kakkuvuolaan. Paista kakku 150 -175 asteessa ( minulla oli pinnoitettu vuoka, joten paistoin vain 150 asteessa) n.50-60 minuuttia tavallisessa vastusuunissa alimmalla tasolla ritilän päällä. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

CIMG0396-normal.jpg

.... tämän näköistä kakku on sisältä leikkauspinnaltaan....

Rengaskakkuvuoassa en ole tätä ohjetta vielä kokeillut, mutta  hyviltä näyttävät Cake Dream-blogin rengasvuoissa paistetut kakut. Paistoaikaa kannattaa varmaankin seurata, ettei paista kakkuja liian kuiviksi.