Näitä ihania gluteenittomia kaneliässiä on tehty muutamissa blogeissa.... ainakin Huvikumpu ja Gluteenitonta leivontaa blogeissa olen nämä bongannut.....

Gluteenittomat kaneliässät

Isomummun kaneliässä-ohje gluteenittomaksi muutettuna:

120g voita tai margariinia
150g sokeria
3 kananmunaa
1-2tl kanelia
( laitoin isomman mukaan)
1tl leivinjauhetta
350g Semperin hienoa jauhoseosta tai vastaavaa


(+kanelia ja sokeria seoksena lautaselle)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen jokaisen jälkeen kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

Muotoile taikina pötkyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä ja jaa pötky samankokoisiin palasiin. Tee jokaisesta palasesta tanko, pyöräytä tanko kanelisokerissa ja muotoile pellille ässäksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Huom. Paista aina ensin yksi koepikkuleipä. Jos pikkuleipä leviää litteäksi, lisää taikinaan hieman jauhoa. Jos taas taikina on liian kovaa, eikä pikkuleivän muoto tasoitu uunissa yhtään, lisää taikinaan ruokalusikallinen sulatettua rasvaa.

Ohje on kopsattu täältä. 

Minä käytin jauhoina Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta ja sitä oli varmaan riittänyt ihan pikkasen vähemmänkin....

Minä tein vaan puoli annosta taikinaa ja siitä tuli 24 muhkeaa ässää.

Mielestäni nämä olivat todella hyviä ässiä ollakseen keliaakikon pikkuleipiä. Tällä ohjeella, eri tavoin maustamalla, voisi tehdä muunkinlaisia pikkuleipiä.