Viime sunnuntaina kyläilyreissulla tuli puheeksi vatkatun puuron tekeminen mustikoista.... Monenlaista vatkattua puuroa olen tehnyt, mutten muista koskaan aikaisemmin tehneeni mustikkaversiota, joten tänään sitten kokeilin sitä....eikä jää viimeiseksi kerrraksi.  

Tällaisilla suhteilla puuron tein ja tuollainen kulhollinen puuroa tuli.......

Vatkattu mustikkapuuro

1 litra vettä ( laitoin osaksi 2-3 dl itse tehtyä sekamehua missä oli mustikkaa ja herukkaa)

1 - 1½ dl sokeria ( laitoin 1½ dl)

4-5 dl mustikoita ( voi laittaa enemmänkin, jos ei laita mehua)

1½ - 2 dl mannasuurimoita (laitoin 2 dl)

(1-2 maustemittaa suolaa -> ei välttämätön, ryhdistää hieman makua)

Mittaa vesi (mehu), sokeri ja mustikat teräskattilaan ja kiehauta. Vispaa mannasuurimot kuiviltaan sekaan ja kypsennä puuroa n. 10 min haudutellen. Sekoita hyvin pohjaa myöten, ettei pala pohjaan. Tarkista mpuuron maku ja lisää tarvittaessa sokeria ja suolaripsaus. Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Nauti maidon tai löysytetyn vaniljakastikkeen kanssa tai jalosta muuksi herkuksi....

 Kiitos Minna vinkistä.