...oliskohan tämä kotikebab numero 4 tai 5... tästä ohjeesta karsin pois kaikki ylimääräiset mausteet ja suhteetkin on helppo muistaa...

1250446530_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Me teimme osasta kebabia pyttipannua. Tarvittava raaka-aineluettelo ei päätä huimaa... keitettyjä, kuorittuja perunalohkoja, sipulia, mieleistä rasvaa paistamiseen, mausteiksi suolaa, pippuria (kebabin voimakkuus?), ja tietenkin jonkin sortin kebabia sekaan paistinpannulle ruskistumaan/kuumenemaan ja lisäksi paistettuja kananmunia.

1250446504_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kebabin tein tällä kertaa seuraavilla suhteilla;

1.2 kg naudan jauhelihaa

1 rkl suolaa

1 rkl aromat-seosta

1 rkl mustapippurirouhetta

(2 rkl öljyä mausteiden sekaan, ei välttämätön)

Voimakas vatkaaminen, vaivaaminen -> tasainen seos. Minä vatkaan edelleenkin näin pienet määrät sähkövatkaimella ( aikaa käytän tähän nykysellään n. 10 min.) Muotoillaan pötkö ja käärästään se kaksinkertaiseen folioon. Pötkö kypsennetään 100 asteisessa uunissa vuoassa/pellillä 4 tuntia. Annetaan jäähtyä ja tekeentyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Sitten onkin helppo leikata vaikka juustohöylällä/veitsellä oman mielen kokoisia siivuja, pitkiä tai pätkiä Silmänisku Pakastaakin kebabin voi ja hieman kohmeisesta saakin leikattua oikein ohkaisia siivuja.

Kebab käy oikein hyvin erilaisiin ruokiin, suolaisiin piirakoihin, täytteeksi tortilloihin, pitaleipiin, lättyihin tms... ja on hyvää ihan vaan leivän päällä lämmitettynä vaikkapa mikrossa.

Täältä löytyy muita kebabkokeilujani.