Tällä kertaa keitto sisältää mm. tomaattia, valkosipulia, kaalia, pekonia...

1247847923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tomaattinen pekonikeitto

1 litra vettä

400 g tomaattimurskaa

2 lihaliemikuutiota

1 pss peruna & keittokasviksia (pakaste Apetit)

½  pientä keräkaalia paloiteltuna

250 - 300 g pekonia paloiteltuna ( laiton 170 g pss pekonia ja pienen savukinkkupalan )

2 pulleaa valkosipulinkynttä (käytin öljyyn säilöttyjä)

1½ -2 rkl yrttimaustesekoitusta ( pakastekuivattu, Lidlistä ostettua)

½ rkl soijakastiketta

pari kierrosta mustapippuria myllystä

suolaa? ( en laittanut)

persiljaa

Kuumenna vesi ja tomaattimurska kiehuvaksi. Lisää paloiteltu kaali, peruna-kasvisseos ja mausteet. Kypsennä  20 - 30 min. Ruskista sinä aikana pekonikuutiot paistinpannulla, valuta irronnut rasva pois ja lisää pekonit keiton sekaan kiehumaan. Tarkista maku ja sakeus. Minä lisäsin tässä vaiheessa vielä vettä n. 2 dl, olisi ollut turhan sakeaa keittoa ilman nesteen lisäystä. Koristele keitto persiljalla.

Tämä oli meille mieluista keittoa. Ohjeella tulee 5 (-6 ) isoa lautasellista valmista keittoa.