Jotain kaaliruokaa on tehnyt jo pidemmän aikaa mieli..... tällä kertaa pääsyin tekemään pika-pika-nopeaa kaalipataa jauhelihasta isolla paistokasarilla.

1244287880_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaalipadassa on 400 g jauhelihaa, 2 sipulia, 1 varhaiskaali, suolaa, siirappia, mustapippuria myllystä, soijakastiketta, lihaliemikuutio, meiramia, n. 2 dl vettä, pakastemaissia ½ pientä pussillista, 3 isoa tomaattia, 2 kevätsipulia

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli + kevätsipulien ala-osat isolla paistinpannulla, lisää sekaan paloiteltu valkokaali ja anna senkin kevyesti ruskistua. Lisää sekaan kaikki mausteet ja neste. Kypsennä n. 20 min kannen alla hiplatellen. Maistele, jotta kaali on pehmeää. Lisää pakastemaissi ja paloitellut tomaatit ja kypsennä vielä n. 5 min. Tarkista maku. Lisää kevätsipulien vihreä osa ruoan päälle. Nauti puolukkasurvoksen kanssa.

1244287915_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää oli, vaikkei varhaiskaali oikein reilusti kaalille maistukkaan...