Tämän banaanikakun ohje on täältä alkujaan, pienin lisäyksin ja muutoksin.

Banaanikakku

( kookas kakku, oltava väh. 2 litran vuoka)

150g margariinia
4,5 dl sokeria (vähempikin piisaa)
3  munaa
4,5 - 5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
0,75dl kermaa
3-4 banaania (laitoin 4 hyvin pientä)

Lisäksi laitoin tällä kertaa kakkutaikinaan

1 dl suklaarouhetta ( laitoin maitosuklaata) + 1 tl kanelia + 1 tl kardemummaa ( ilman näitäkin tulee hyvä kakku)

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit, suklaarouhe ja kerma. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa 60-70 min.

 

Näillä ainesuhteilla tulee kookas kakku. Minun vuokani on 2 litran ja kakku mahtui siihen just ja just. Kakku paistui 150 uunissa 65 min.

Täältä löydät samaan kakkuun pienemmät ainesuhteet. Kuorruttaakin tämän kakun voisi, vaikkapa iloisen keltaisella tomusokerikuorrutuksella.

Kakku on ihanan mehevää ja kosteaa.